"Кардинал-Рівне" поступився у скандальному півфіналі Кубка України

"Кардинал-Рівне" у півфіналі Кубку України поступився київській "Аврорі". 

Про це повідомляють у пресслужбі рівненського клубу. 

«Кардинал-Рівне» – «Aurora» – 2:4 (0:2)

VBET Кубок України з футзалу, півфінал

03 травня 2024 року, Київ, Палац спорту

«Кардинал-Рівне»: Дяченко – Басич, Кручок, Волков, Ланко – М.Малиновський, Волянюк, Скибчик, Сорокін. Запасні: Рафальський, Парфенюк, Тютюрай

в.о. головного тренера: Євген Ланко.

«Aurora»: Гуйван – Бессалов, Завертаний, Літвінов, Школьний – Чеберяк, Боргун, Моспан, Семенченко – Гурєєв, Кузьмак, Дичук. Запасні: Бутов, Лисюк.

Головний тренер: Євген Задорожний.

Голи: М.Малиновський (21, 31) – Літвінов (5), Моспан (6), Чеберяк (39), Школьний (40).

Попередження: Кручок (5), Волков (13), Ланко (26), Сорокін (30).

«Кардинал-Рівне» пропустив швидкий гол. Володимир Кручок сфолив проти Олександра Школьного. Кияни розіграли стандарт. Олександр Школьний пробіг повз м’яча, дезорієнтувавши суперників, а Максим Бессалов віддав в район десятиметрової позначки, звідки Максим Літвінов пробив ідеально точно – 0:1!

Менш, ніж за хвилину кияни забили знову. Дмитро Скибчик не зумів приборкати м‘яча у простій ситуації перед власними воротами, чим скористався Ростислав Семенченко. Його удар прийшовся у стійку воріт, але першим на добиванні був Владислав Моспан – 0:2.

Команда Євгена Ланка мала свої моменти. Можливо, не такі гострі. Та й реалізація до перерви рівнян знову підвела. «Aurora» перший тайм завершувала на нервах із п‘ятьма фолами. Втім, рахунок на табло не змінився.

Рівняни забили у відповідь на тридцять третій секунді другого тайму. Дмитро Скибчик виконав аут з лівого флангу, Максим Малиновський увірвався у вільну зону і ефектно п‘яткою пробив повз голкіпера – 1:2!

Далі був обмін моментами і невдалий челендж від рівнян після падіння Максима Малиновського у воротарському майданчику киян. 

А за мить «Кардинал-Рівне» забив із гри. Владислав Сорокін виконав класну розрізну передачу з лівого флангу на правий на Михайла Волянюка. Той міг бити, але прийняв ще краще рішення – асист на порожні ворота під удар Максиму Малиновському – 2:2? Ні! Челендж взяв вже тренерський штаб команди «Aurora». Арбітри Святослав Ключник і Олена Хомич дев’ять хвилин (!) шукали причину на відеоповторі і зрештою гол скасували. Ймовірно, справа у челенжі, який за секунди до голу взяли рівняни. Той епізод завершився аутом, який мали виконати кияни. Але сама арбітриня Олена Хомич віддала м‘яча «Кардиналу-Рівне». 

У підсумку президент «Кардиналу-Рівне» Володимир Валявка рекомендував своїй команді залишити майданчик.

Зрештою, у весь цей цирк втрутилися і росіяни. Через повітряну тривогу гру було призупинено.

Після відновлення гри арбітри вдруге змінили рішення. Знову зарахувавши гол. І можна лише щиро поспівчувати керівникам, тренерам, гравцям і вболівальникам обох команд, які сьогодні постраждали від суддівської некомпетентності.

Надемоційна гра зрештою продовжилася. Рівняни знову не забили – Михайло Волянюк пробив у хрестовину. Натомість, свою ігрову перевагу в гол зрештою втілила «Aurora». Ростислав Семенченко не дістав передачу Владислава Моспана зліва, але на дальній стійці її результативно завершив Максим Чеберяк – 2:3!

Олександр Школьний забивав у порожні ворота. Крапка.

Читайте також