Військовий облік онлайн: у Міноборони хочуть вдосконалити процедуру

У Міністерстві оборони планують автоматизувати процедуру взяття на військовий облік. Про це у Фейсбук повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

За її словами, у 2022 році Генеральний штаб створить низку документів, які зроблять процес військового обліку зрозумілим, прозорим та максимально зручним. Крім того будуть переглядатись вже чинні норми. 

Зараз ми працюємо над тим, щоб перевести в онлайн формат та автоматизувати цей процес - у частині, в якій це буде технічно можливо.

Вона також нагадала, що військовий облік для жінок - це не призов і не мобілізація. А робиться це для того, щоб навести лад у військовому обліку та знати потенціал. Адже однією з багатьох проблем, яка стала очевидною у 2014, - це зруйнована система військового обліку.

- Військовий облік жінок був і раніше. Приміром постановою КМУ від 1994 передбачалось близько 40 професій/спеціальностей, що були підставою для взяття жінок на військовий облік. Що цікаво, до 2008 було заборонено оприлюднювати цю постанову. З тих пір частина професій зникла, інші - з‘явились. Порядок взяття на військовий облік потребує оновлення та удосконалення, - зазначила Ганна Маляр. 

Як раніше повідомлялось, норми щодо війського обліку стосуються також вагітних та жінок із малолітніми дітьми. 

 

Читайте також