Волинь готується до ймовірного наступу з Білорусі: добровольці з громад стануть поруч із ЗСУ

Стрільба, зведення захисних споруд, евакуація поранених та надання першої допомоги - на Волині на випадок наступу з Білорусі продовжують готувати добровольців місцевих громад.
Про це пише ТСН

Посеред лісу добровольці зі зброєю у руках відшліфовують здобуті навички - це і робота в парах, і в четвірках, та головне - уміння прикрити один одного у разі небезпеки. За словами інструктора з позивним "Таір", усі рухи мають бути відпрацьовані до автоматизму. 

Більшість тут чоловіків - мешканці сіл неподалік білоруського кордону, до великої війни зброї в руках не тримали. Нині ж стверджують, за місяці підготовки почуваються упевнено.

Серед добровольців місцевих громад –люди різного віку і професій - тут і  вчителі, і будівельники, і підприємці. Зараз, кажуть, головне захистити свою землю в разі нападу ворога.

“Щоб сюда ніхто не прийшов, не зробив, як там було в Бучі чи в Ірпіню. Будемо стояти до останнього”, - кажуть хлопці. 

Поряд зі стрільбами на імпровізованому полі бою відпрацьовують і евакуацію пораненого. За словами інструктора, треба діяти чітко та злагоджено, аби і трьохсотого швидко доправити у безпечне місце, і самому не потрапити під обстріл. Далі – надання медичної допомоги без зволікань. За словами інструкторів, причина майже всіх летальних випадків на полі бою – це крововтрата, тож насамперед треба вміти зупинити кров і собі, і побратимам.

Також добровольців вчать працювати з дронами, а ще нагадують, як користуватись компасами. Вони можуть стати в нагоді, якщо немає зв’язку. 

Такі навчання організовують щотижня від початку повномасштабного вторгнення. Паралельно - добровольці зводять фортифікаційні споруди. “На нашій лінії оборони зроблено кілометри. Я не перебільшую. Продовжуємо укріплятися, продовжуємо робити”, - кажуть добровольці. 

Ці чоловіки працюють майже цілодобово, не завада, кажуть, навіть негода. В оборонних спорудах продумано усе до найменших деталей - облаштовані і стрілецькі бійниці. Таких формувань лише на Волині десятки, у разі наступу з цього боку кордону добровольці місцевих громад стануть поруч зі збройними силами.

Читайте також