"Вони просто його з`їли": подробиці смерті 25-річного чоловіка на Сарненщині, у якій звинуватили лікарів

До журналістів звернулась мешканка Рівненщини Світлана Панасюк. Жінка звинувачує лікарів Сарненської райлікарні у неналежному наданні медичної допомоги, що призвело до смерті її 25-річного сина. 

За словами Світлани, його доставили до лікарні 1-го січня 2022 року. Перед цим у хлопця з'явилась підозра на розрив аневризми, а тому викликали на місце "швидку". 

- Замість того, щоб збивати тиск, то його попід руки поволочили з п'ятого поверху. Привезли на приймальне відділення, йому ставало все гірше. Лікар приймального підійшла до нього лише раз. Коли моя невістка кричала: Робіть щось! То вона відповіла: Якщо така розумна, то лікуй сама!", - говорить Світлана. 

Після цього хлопця забрали в реанімацію, де він пробув 18 днів та помер. 

- В цей час його вже треба було відправляли санавіацією. Таких пацієнтів відразу відправляють на операцію. Їх не тримають. Але це було 1 січня. Всі хотіли святкувати. До головного лікаря та його заступників неможливо було додзвонитися.  У реанімації в мого сина поламався апарат штучного дихання. Після цього моєму сину стало погано, і він через 2 дні помер, - розповідає жінка. 

- Це не люди, це скоти. Вони просто з'їли. Вони його вбили. І я це доведу, - додає вона. 

Крім того, жінка звинувачує працівників "швидкої" у неправильному транспортуванні хворого, а лікарів - у некваліфікованій допомозі. 

- Поклали його на дитячі ноші, а мій син - 1,8 м. Ті ноші під ним провалювались, - додає Світлана. 

Жінка уже звернулась із заявою до поліції стосовно ненадання меддопомоги хворому, також планує подати ще одну заяву на працівників "швидкої", а також в МОЗ стосовно проведення проведення додаткового розслідування. 

Як повідомили у пресслужбі поліції області, нині слідчими було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 139 Кримінального кодексу України, наразі встановлюються усі обставини події.

"Він був безперспективний", - лікарі 

Тим часом у самій лікарні звинувачення відкидають та заявляють, що надали усю необхідну допомогу, згідно з медичними протоколами. 

- Всі наші дії були згідно протоколу надання допомоги. Але мама звинувачує, що хворий був на дитячих ношах, яких нас немає. Ноші в нас - всі стандартні. Такого поняття як "дитячі ноші" - немає, - говорить завідувач відділення ЕМД Сарненської райлікарні Тамара Супрунець. 

За її словами, у хворого також виявили серйозну патологію нирок та було призначено окреме лікування.

- Таблетки він не приймав останні 2-3 місяці. Зі слів дружини, вночі вживав горілку та шампанське, оскільки це була новорічна ніч, - додає лікарка. 

З її слів, у закладі провели службове розслідування та ніяких порушень комісією виявлено не було.

- Після того, як син помер, було запропоноване патоанатомічний розтин, утім, мати категорично відмовилась від цього. Вчинявся тиск, аби віддати тіло без розтину, - говорить Тамара Супрунець. 

Лікарка додає, що з цього приводу ургентний невропатолог зв'язувався з нейрохірургом Рівненської обласної лікарні та нейрохірургом Інституту ім. Ромоданова. Через такий стан було запропоновано консервативне лікування. 

- Санавіація неодноразово приїжджала до них, але він був безперспективний. Все, що можна було, на нашому рівні було виконано... Дива зробити неможливо було. Якби він приймав ці медикаменти, дотримувався цих порад, то, може, б цього не було б, - говорить Тамара Супрунець та додає, що рідні хлопця поводились неадекватно, тому до них навіть викликали наряд поліції. 

Читайте також: Помер після 18 днів у реанімації: на Рівненщині поліція розслідує смерть 25-річного чоловіка

Читайте також