Як карантин вплине на роботу дитячих таборів на Рівненщині?

Керівництво Рівненської ОДА зустрічалося із керівниками дитячих таборів. Говорили про заклади оздоровлення і їх підтримку. Що робити приватним таборам та чи вплине карантин на плани закладів оздоровлення, розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.  

"Не зважаючи на коронавірус, попит на оздоровлення дітей у Рівненській області є. Так до відділу соцзахисту обласної державної адміністрації надійшло вже більше півтори тисячі заяв від батьків. У свою чергу, санаторно-курортні заклади готові до прийняття юних відвідувачів", - провідомив пан Подолін.

За його словами, ситуацію із оздоровленням дітей обговорювали на нараді під головуванням Віталія Коваля. Було прийнято ряд рішень, які будуть впроваджені у період оздоровчого сезону. На нараді були присутні 9 керівників оздоровчих закладів області.

"Відкриття сезону на Рівненщині відбудеться після пом’якшення карантину. Хочу нагадати, що Рівненська область приймає більше 20 тисяч дітей на оздоровлення – так було у минулому році. Цього року це теж потенційно можливо. Ми змогли забезпечити фінансування з обласного бюджету у розмірі 8 млн гривень. Також прийняли участь у фінансуванні місцеві бюджети – 4,6 млн гривень. Наразі ми чекаємо зменшення захворюваності у регіоні і пом’якшення карантину", - зазначив заступник.

На засіданні також обговорювалась можливість скасування земельного податку та орендної плати за земельну ділянку за місяць.

"Ми розуміємо, що для того, щоб навіть у закритому режимі тримати заклади, потрібно наймати охорону. Ми хочемо розробити заходи інформаційної політики з цього приводу. Головне для нас – розроблення прозорого механізму оздоровлення", - додав пан Подолін.

Читайте також