Як на Рівненщині зберігатимуть майно храмів, які підпорядковуються Московському патріархату?

Рівненська обласна влада уболіває, що з церков, які підпорядковуються Московському патріархату, можуть таємно вивезти культурні цінності, пише Пропозиція онлайн

Служба безпеки України звернулася до облради з проханням створити спеціальну комісію у складі депутатів, посадовців та представників СБУ, яка стежитиме за збереженням культурної спадщини Рівненщини. Причина не лише у збереженні церковних цінностей. СБУ занепокоєна тим, що історичні споруди в області втрачають свій вигляд і цінність, оскільки їх ремонтують та реконструюють, а не реставрують. Ніяких дозволів на це не беруть.

Релігійні громади УПЦ мають або перейти до Православної церкви України, або перейменуватися у Російському православну церкву. Оскільки процес непростий, є побоювання, що з храмів можуть таємно повивозити цінності. До всього, в обласному управлінні культури є лише дві людини, які відповідають за збереження культурної спадщини, такої кількості працівників не вистачає, - повідомляє РВ.

За збереження культурної спадщини відповідають також органи місцевого самоврядування, і вони мають стежити за тим, що відбувається з пам'ятками у їхній громаді.

На разі уряд вирішує створити окремий підрозділ, який відповідатиме за релігійне питання, зокрема, за збереження храмів

Читайте також