Як підібрати пілінг обличчя за типом шкіри

Кожен тип шкіри заслуговує на відповідний догляд, невід'ємною частиною якого є пілінги. Варто враховувати, який вид пілінгу ви виберете, адже неправильно обраний може спричинити подразнення або алергічні реакції.

Ефективний метод для покращення зовнішнього вигляду шкіри за рахунок видалення відмерлих клітин та стимуляції оновлення клітин - косметичний пілінг обличчя. Існує кілька типів пілінгів, адаптованих до різних типів шкіри та її проблем.

Хімічний пілінг

Це ідеальне рішення для поліпшення стану шкіри для людей різного віку. Процедура передбачає видалення зовнішніх шарів шкіри, що стимулює її природні регенеративні здібності. Хімічний пілінг ефективний для зменшення зморшок, шрамів, знебарвлення та прищів. Результат полягає в отриманні красивої здорової шкіри рівного кольору, зменшенні пігментації та висипань прищів, а також зменшенні надмірного блиску шкіри, глибокому та зволоженні та відновленні здорового сяйва.

Для відлущування шкіри використовуються хімічні речовини, такі як альфа-гідроксикислоти (AHA), бета-гідроксикислоти (BHA) або трихлоретилова кислота (TCA). AHA більше рекомендується для сухої шкіри, а BHA - для жирної та схильної до акне.

Механічний пілінг

Використовуються абразивні речовини, такі як мікрочастинки, для механічного відлущування омертвілої шкіри. Цей тип пілінгу ідеально підходить для сухої та нормальної шкіри, допомагаючи покращити текстуру шкіри.

Ензимний пілінг

Заснований на використанні рослинних ферментів, які м'яко відлущують епідерміс. Він ніжний і підходить для чутливої або тонкої шкіри, яка не переносить агресивних процедур.

Лазерний пілінг

Лазерне випромінювання видаляє зовнішній шару епідермісу. Це ефективно для зменшення шрамів, зморшок і змін кольору шкіри, але зазвичай потребує більш тривалого часу відновлення.

Гідропілінг

Найкраща процедура для забрудненої, себорейної шкіри, при розширених порах, прищах, втраті еластичності чи видимому зроговінні епідермісу. Вона передбачає видалення омертвілої шкіри із застосуванням спеціалізованих активних водних розчинів. Гідропілінг неінвазивний і безболісний, а його ефект помітний дуже швидко.

Підбір пілінгів для різних типів шкіри та їх проблем

  • Суха шкіра - найкраще підходять ферментативні та хімічні пілінги з AHA-кислотами, оскільки вони відлущують омертвілий епідерміс та одночасно зволожують її.
  • Жирна/схильна до акне шкіра - допоможуть очистити пори, зменшуючи вироблення шкірного сала та прищі хімічні пілінги з BHA-кислотами.
  • Чутлива шкіра - безпечні ферментативні та ніжні механічні пілінги мінімізують ризик подразнення.

Зріла шкіра - покращити еластичність і тон шкіри, зменшити зморшки допоможуть хімічні пілінги, особливо з гліколевою кислотою. Завдяки цій процедурі шкіра стає сяючою, пори помітно звужуються, а шрами від прищів зменшуються. Тон шкіри також вирівнюється та підвищується пружність.

Читайте також