Як підприємцям отримати компенсацію за часткове безробіття на Рівненщині?

На Рівненщині у зв'язку із карантином та складною епідемічною ситуацією, багато підприємців залишились без стабільного прибутку та роботи. Мова йде також про найманих працівників, які працевлаштовані на підприємствах.

Під час брифінгу заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко пояснив як роботодавці чи працівники можуть отримати компенсацію через часткове безробіття на період карантину. 

"Механізм таких виплат незмінний - він працює з квітня цього року через обласні центрі зайнятості. За весь період карантину вже скористалися такою можливістю 15 700 осіб. Це є фізичні особи підприємці і їхні працівники по області. Загальна сума відшкождувань з державного бюджету склала 113 мільйонів гривень. Що стосується "локдауну вихідного дня", механізм той самий. Підприємець звертається до служби зайнятості, надає необхідні документи і отримує компенсацію", - повідомив чиновник.

За його словами, ресурс для такої компенсації передбачений у державному бюджеті.

"Служба зайнятості подає заявку на Міністерство фінансів, на Державний центр зайнятості. Серед компенсаційних стимулів працює програма "5-7-9", яка дає можливість профінансувати кредитний ресурс, який отримали ФОПи або підприємства під нульову ставку. Не має значення, чи отримували вони по "5-7-9", чи за іншими кредитними програмами. Станом на сьогодні в області компенсовано такого кредитного ресурсу на 254 мільйони гривень. Тобто, можна звертатися до банків-операторів і здійснювати таку операцію", - зазначив пан Тимошенко.

 

Читайте також