Як правильно підібрати спальне місце?

Сучасні виробники меблів пропонують широкий асортимент продукції у всіх можливих варіантах і модифікаціях. До покупки ліжка варто поставитися з особливою увагою, адже від грамотно підібраного місця сну залежить якість відпочинку, а ще сон людини. При виборі спального місця необхідно враховувати безліч факторів, щоб місце, де ви будете спати, було максимально комфортним та зручним. 

Різновиди ліжок 

Купити ліжко, незважаючи на сучасний багатий модельний ряд, легко. Адже все одно можна розраховувати на максимальну простоту і комфорт в повсякденній експлуатації. Стандартні ліжка універсальні і підходять для сьогоденних інтер'єрів в стилі модерн або мінімалізму, а також спалень, оформлених у класиці.

Ліжка розрізняються за наступними параметрами:

  • За розміром (односпальне, двоспальне, полуторне ліжко, а також дитяче).
  • За матеріалом (дерево, металл, комбінований, ДСП, МДФ).
  • Залежно від формату (повнорозмірне двоспальне спальне місце або диван, що розкладається).
  • По висоті (низької, високої, середньої висоти).
  • За дизайном (це включає в себе колір та його відтінки, а ще стиль).
  • За наявністю додаткових функцій (полиць, вбудованих ящиків, ніш тощо).

Що потрібно знати про матеріал?

Матеріал, з якого виготовлена ліжко, впливає на її вартість та термін експлуатації. Тому виробники пропонують такий вибір:

  1. ДСП. Він підходить для дитячого ліжка, бо тоді навантаження невелике. Ліжка для дорослих з ДСП вважаються ненадійними і недовговічними. Але це найдоступніший варіант.
  2. Метал. Завдяки металевому зносостійкому матеріалу виріб виглядає стильно.
  3. Дерево. Моделі з масиву коштують дорожче і служать довше. Цей матеріал екологічний, але здатний реагувати на сильні перепади температур в приміщенні.
  4. МДФ. Матеріал міцний, зносостійкий, екологічно чистий і не боїться перепадів температур.
  5. Тканинна оббивка. Це дуже зручний варіант, бо ніхто не буде зачіпати тверді кути або ніжки, як у випадку з металевими виробами. Ви можете вибрати колір і фактуру тканини відповідно до свого смаку і інтер'єром. На такому ліжку в спальні зручно не тільки спати – також зручно сидіти, наприклад, під час читання книги. 

В основі ліжка можуть бути ламельні блоки, дошки, брус, ДВП і фанера. Кращим варіантом у всіх відносинах є ламель. Опуклі дерев'яні рейки створюють міцну основу, яка буде пружинити під вагою тіла. За рахунок цього з’являється ортопедичний ефект. 

Якісний каркас це основа хорошого та зручного ліжка, тому краще, щоб був зроблений з металу, дерева чи МДФ. 

 

Читайте також