Як рівненські мажоритарники планували облаштувати свої округи?

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Журналісти видання з'ясували, як мажоритарники Рівненської області обіцяли облаштовувати свої округи.

В області лише п'ять мажоритарників, і обіцянок на цю тему вони дають небагато. Найбільше (по три) зафіксовано у Василя Яніцького та Олександра Дехтярчука. Причому в останнього всі три запевнення все ще в процесі виконання.

Так, на початку року Дехтярчук пообіцяв допомогти придбати спортивний інвентар для спортсменів Здолбунівського району. У передвиборчій програмі народний депутат пообіцяв сприяти збільшенню кількості дошкільних установв окрузі. У серпні минулого року Дехтярчук повідомив, що за три роки за його сприяння були відкриті дитячі садки в селах Іваннє та Дубляни. Також він підтримав підготовку проекту будівництва дитсадка в Глубокодолінській сільській раді Демидівського району. У лютому 2018-го парламентар заявив, що має намір залучити кошти на будівництво дитячого садка в місті Дубно.

Яніцький провалив дві з трьох обіцянок щодо облаштування свого округу. У травні минулого року він пообіцяв, що в місті Вараші буде оновлена алея сакурі з'явиться сквер для молоді (кошти на нього планувалося залучити з благодійного фонду). Однак у квітні цього року стало відомо, що роботи з оновлення алеї не проводили й не планували, сквер також не створювався.

Сергій Євтушок у передвиборчій програмі обіцяв домогтися законодавчого врегулювання видобутку бурштину місцевим населенням. Депутат став співавтором проект закону «Про видобування та реалізацію бурштину», який не отримав потрібної підтримки в сесійній залі Верховної Ради. Разом з іншими нардепами Євтушок зареєстрував ще один законопроект, метою якого є вдосконалення законодавства у сфері видобутку корисних копалин індивідуальними старателями та артілями старателів. Поки документ очікує розгляду в Раді, тому обіцянка Євтушка все ще в процесі.

Сприяти розвитку туристичного потенціалу району перед виборами обіцяв Юрій Вознюк. У 2016 році нардеп повідомив, що за його участю проводиться різнобічна робота з метою збільшення туристичної привабливості регіону. Зокрема, організовуються всеукраїнські змагання з мотокросу, йде залучення коштів для реконструкції історичної пам'ятки садиби Валевських. Наразі «Слово і Діло» очікує від Вознюка відповіді на ще один запит про його діяльність у цьому напрямку.

Читайте також