Як рівнянам не купити крадену ялинку?

Зробили невеличкий ялинковий рейд на базарі, сумно, та цьогоріч ще також немає надійного контролю, пише Сад історій в Рівному. Тому не рекомендуємо там купувати ялинки, якщо не хотіли б випадково придбати вкрадену з лісу красуню.

Маркування помітили лише на кількох ялинках, решта чіпів в кишенях продавців. Вони з радістю вам їх повісять на ялинку, якщо ви про це не забудете нагадати.

Документи теж покажуть, якщо запитаєте, але це в основному на рівні дозволу торгівлі та накладних з розсадника, який отримав сертифікат на продаж.

Дуже багато ялинок продають в горщиках з землею. Але це не те саме, що спеціально вирощена ялинка з комом, яку потім можна пересадити. Продають їх без маркування, бо «не вимагається» на живу. Радимо купувати ялинку в горщиках в лісництві (вони у них як і зрубані, теж маркуються) або в перевірених розсадниках (ком має бути обгорнутий мішковиною).

Щодо гілочок, то теж, де і як їх зрізали, ніяким чином проконтролювати неможливо.

Поради, яке дерево обрати і як правильно доглядати за ялинкою в горщику, щоб дерево вижило після свят, за посиланнням:https://www.facebook.com/…/a.105366849809…/391871024492341/…

Читайте також