Як заготовити томатний сік на зиму: рецепт

Фото - відкриті джерела

Навряд чи можна назвати багато продуктів, які були б кориснішими свіжих овочів і фруктів. За мінеральним складом і кількістю вітамінів з ними можна порівняти лише соки, пише ТСН.

Влітку, звичайно, проблем не виникає, і можна хоч кілька разів на день готувати фреші. А що робити взимку? Йти за соком до магазину? Не варіант. Сьогодні навіть дитина знає, що в соках промислового виробництва міститься маса інгредієнтів, які перетворюють натуральний продукт на далеко не натуральний. Навіть охочі приховати правду виробники змушені вказувати на маркуванні, що до складу соків входять штучні барвники, ароматизатори та консерванти.

Тільки приготовані самостійно в домашніх умовах соки гарантують натуральність. Тим більше що і возитися з ними особливо не доводиться. Пропустив через соковидавлювач, прокип'ятив, розлив по банках — і все.

Інгредієнти:

  • помідори
  • сіль

Приготування

Вимиті помідори нарізати шматочками, видаливши плодоніжки і пошкоджені місця, і пропустити через соковидавлювач.

Отриманий сік злити в каструлю, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 20-25 хвилин, постійно знімаючи піну.

В кінці варіння сік посолити за смаком.

Гарячий томатний сік розлити в простерилізовані банки або пляшки і закупорити стерильними кришками, після чого поставити банки догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

На замітку

Солити томатний сік, призначений для консервації, необов'язково.

Під час варіння сік можна ароматизувати, додавши лавовий лист, мускатний горіх, гвоздику, чорний і запашний перець горошком.

Щоб томатний сік став смачнішим і кориснішим, перекрутіть разом із помідорами кілька стручків болгарського перцю або стебел селери або додайте пару гілочок базиліка.

Стручок перцю чилі додасть томатному соку гостроти і пікантності.

Читайте також