Йшла з мамою на заняття, коли почався обстріл: історія 4-річної дівчинки, яка загинула внаслідок удару по Вінниці

Instagram: l.i.z.i.love

Ліза Дмитрієва була однією з трьох дітей, які загинули внаслідок російського ракетного удару по  Вінниці. Вони з мамою йшли на заняття до логопеда, коли почався обстріл.

Історію дівчинки переповіло видання "ВВС Україна". 

Згодом мережу облетіли кадри закривавленого дитячого візка, які шокували користувачів. Мама Лізи, Ірина Дмитрієва, була важко поранена. Жінка досі у лікарні у важкому стані. 

Незадовго до обстрілу мати Лізи опублікувала у соцмережах відео прогулянки. Ліза котила візочок, а мама у неї питала: "Зайка, куди ми зараз йдемо?". Ліза з мамою кілька разів на тиждень відвідували заняття у логопеда. Під час дороги на заняття донька і мама потрапили під обстріл.

У своєму інстаграмі Ірина Дмитрієва часто розповідала про материнство, досвід виховання Лізи, у якої був синдром Дауна. В останньому дописі, опублікованому за кілька годин до обстрілу, розповідала, як вони разом долають кризу трьох років, фотографувалися з донькою у лаванді та гортензії у пишних лавандових сукнях.

У 2021 році Ліза знімалася в різдвяному ролику першої леді Олени Зеленської.

"Маленька бешкетниця встигла розмалювати за пів години фарбами не тільки себе, свою святкову суконьку, але й усіх інших дітей, мене, операторів та режисера ", - згадує про зйомки Олена Зеленська.

"Подивіться на неї живу, будь ласка. Плачу разом з її близькими", - написала Зеленська.

В результаті ракетного обстрілу у Вінниці загинули 23 людини. Двом іншим дітям, убитим російськими ракетами, було орієнтовно шість і сім років.

Читайте також