З початку року на Рівненщині на електронних земельних торгах реалізовано права оренди на 33 земельні ділянки

Як повідомляє начальник ГУ Держгеокадастру у Рівненській області Роман Мигаль:

“З початку року ми продовжили реалізацію пілотного проекту із запровадженням електронних земельних торгів. Вважаю впровадження електронних торгів безумовним рухом до впровадження ринку купівлі — продажу землі сільськогосподарського призначення. Завдяки електронним торгам можна отримати реальну ринкову ціну за землю, системою можна б було встановити певні запобіжні засоби, щоб так би мовити не було скуповування землі агрохолдингами та іноземцями. Також важливою прерогативою системи є суттєва економія часу, адже взяти участь можливо з офісу чи дому, не потрібно їхати по декілька разів до виконавця, щоб зареєструватись, підтвердити оплату гарантійного і реєстраційного внесків, та витрачати час на доїзд до місця проведення самих торгів, а зараз це все відбувається онлайн”.

Впродовж I кварталу ГУ Держгеокадастру у Рівненській області  реалізовано на електронних земельних торгах права оренди на 33 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею понад 500 га.

Найбільш результативними електронними аукціонами з продажу прав оренди на земельні  ділянки сільськогосподарського призначення державної власності відбулись на території Іванівської сільської ради Дубенського району площею 9,8 га. Під час торгів вартість її річної оренди зросла майже в 19 разів, надходження до бюджету сільської ради склали 75,1 тис грн щорічно.

Також високу  динаміку вартості зафіксували на земельні ділянки: на території Балаховицької сільської  ради Володимирецького району площею 32,1 га, вартість її річної оренди зросла в 7 разів, надходження до бюджету сільської ради склали 86,8 тис грн щорічно та вартість річної оренди земельної ділянки площею 5,9 га  на території Дулібської сільської ради Гощанського району зросла в 6,5 разів та склала 55,6 тис.грн.

 

Прес-служба ГУ Держгеокадастру у Рівненській області

 

Читайте також