З початку року на Рівненщині встановили сотню порушень виплат заробітних плат

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного. Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні є дуже актуальним. Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню. Чимало працівників живуть днем нинішнім, віддаючи перевагу тимчасовій вигоді.

Так, протягом січня-жовтня 2019 р. працівниками територіальних органів Головного управління ДПС у Рівненській області в ході проведених перевірок було встановлено 101 випадок порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями виплати заробітної плати (або інших доходів) громадянам з порушенням діючого податкового законодавства. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 47 050,7 тис. грн. ПДФО, 2 811,9 тис. грн. військового збору та 11 885,2 тис. грн. єдиного соціального внеску. Крім того за результатами здійснених перевірок виявлено використання праці 45 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

Як зазначила  в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, проведення постійного моніторингу за повнотою та своєчасністю  виплати заробітної плати та правильним оформленням трудових відносин – серед пріоритетних завдань територіальних органів ДПС. На сьогодні істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників, та підвищено ступінь відповідальності роботодавців. Передусім, це стосується штрафних санкцій за використання нелегальної праці, несплату податків та неподання звітності щодо робітників. При цьому, податківці не ставлять собі за ціль перевірити та оштрафувати. Для фіскальної служби найголовніше, щоб працівник був офіційно оформлений, соціально захищений, а з його заробітної плати сплачувались податки та збори.

То ж податківці закликають працедавців не ігнорувати права найманих працівників на гарантований державою соціальний захист. 

Читайте також