За легендою - туристи: у горах Закарпаття затримали трьох українців і росіянина

У горах Закарпаття прикордонники Чопського загону зупинили чотирьох молодиків.

Як повідомляють у пресслужбі Західного регіонального управління ДПСУ, свою появу поблизу кордону зі Словаччиною чоловіки пояснювали пристрастю до гір і туризму.

Військовослужбовці відділення «Кам’яниця» помітили у прикордонні групу осіб із туристичною екіпіровкою. Троє з них виявилися громадянами України, четвертий - росіянином.

"Чоловіки намагалися переконати правоохоронців, що мають на меті туристичну подорож горами, утім, не додали, що за їхнім планом завершитися вона мала для когось у Німеччині, для інших – у Польщі", - ідеться в повідомленні.

У ході перевірочних заходів оперативні співробітники загону встановили, що затримані давно знайомі між собою та справді займалися туризмом. Вони склали маршрут подорожі за порадами із соцмереж та онлайн-картами. Чоловіки розраховували, що чим складніша місцевість, тим менша вірогідність натрапити на прикордонників.

"Росіянин, який прямував разом із ними, багато років проживає в Луцьку та знайомий із «мандрівниками». Відповідно до задуму він мав бути так би мовити їхнім «прикриттям» як туристів. Після перетину кордону українцями іноземець планував повернутися тим же маршрутом назад і згодом виїхати за кордон через один із пунктів пропуску", - уточнюють у пресслужбі.

Чоловіків затримали в адміністративному порядку й доставили у прикордонний підрозділ. Громадянам України доведеться відповідати перед судом за спробу незаконного перетину держкордону. Росіянина притягнуто до адмінвідповідальності за порушення прикордонного режиму.

Читайте також