За викрадення жителя Рівненщини судитимуть чотирьох львів’ян

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Чотирьом учасникам злочинного угруповання повідомили про підозру у вимагання коштів та викрадення людей (ч.2 ст.189, ч.2 ст.146 КК України). Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Зазначається, що в ході розслідування було встановлено, що організатор, який на цей момент перебуває в одній з виправних колоній Львова, координував діяльність групи з чотирьох місцевих мешканців, які свого часу відбували покарання у тій же колонії за майнові та пов’язані з наркотиками злочини.

Схема вимагання коштів виглядала так: спочатку частина учасників втягували особу у злочинну діяльність, а потім інші представлялися працівниками поліції та вимагали у жертви кошти.

На такий гак потрапив мешканець Рівненської області. Для цього двоє представилися продавцями, а решта – поліцейськими.

«Під час зустрічі з потерпілим біля одного з ТРЦ у Львові, учасники угруповання силою посадили чоловіка у авто і повезли у напрямку Львова. Дорогою нападники вимагали 10 тис доларів США, натомість обіцяли допомогти потерпілому уникнути кримінальної відповідальності за придбання наркотиків. Відтак, чоловік попросив свою дружину перерахувати на їхній рахунок частину коштів – 25 тис грн, частину з яких у подальшому фігуранти зняли в одному із банкоматів», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Наразі підозрювані знаходяться під вартою. Під час затримання вилучили імітаційне посвідчення поліцейського, кайданки та 23 тис гривень.

Санкції статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Читайте також