Заборона на безкоштовний пластик: скільки у рівненських супермаркетах коштують поліетиленові пакети

Відсьогодні у рівненських супермаркетах почали брати плату за пластикові пакети. Це передбачено законом "Про обмеження обігу пластикових пакетів", який вводиться із 10 грудня. Мова йде про прозорі торбинки, які раніше можна було брати безкоштовно в овочевих відділах, для насипання продуктів та на касах. 

Проте наразі Кабмін так не встановив ціни на пластикові пакети. Попередньо пропонувалось від 1 до 3 гривень. Відтак, кожна мережі магазинів встановлювала вартість на власний розсуд. 

Ми ж вирішили перевірити, нововведення виконують у рівненських супермаркетах та яку вартість встановили на пакети.Так, в одному із супермаркетів ціна надтонкого пакету становить 10 копійок, проте це не стосується рибного та м'ясного відділів, де пакети і далі - безкоштовні. 

В іншому супермаркеті за пакет із ручками беруть 12 копійок, без ручок - 9 коп. 

Нагадаємо, що закон про обмеження обігу пластикових пакетів нардепи прийняли у червні. Нині впроваджується перший етап. За невикнання законодавства бізнес буду штрафувати - від 1,7 до 3,4 тисяч гривень, а при повторному порушенні - до 8,5 тисяч гривень.

 

Читайте також