Заховав труп у майстерні і ще місяць там працював: нові деталі кривавого вбивства в Острозі

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

У Головному управління Національної поліції Рівненщини прокоментували жорстоке вбивство в Острозі.

Нещодавно до поліції надійшло звернення про замах на вбивство мешканця міста Острог. Працівники Острозького відділу поліції зафіксували тяжкі тілесні ушкодження потерпілого чоловіка. Після проведення оперативно-розшукових заходів було доведено причетність мешканця Острога, який працював скульптором та виконував індивідуальні замовлення. Факт замаху активізував слідчі дії і під час обшуку майстерні підозрюваного було знайдено труп зниклої жінки.

На фото заступник начальника ГУНП Рівненщини Олександр Панасюк

Нагадаємо, 26 січня до органів Нацполіції Рівненщини надійшло повідомлення від місцевої жительки міста Острог про зникнення її мами.  У зв’язку з цим на місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка зафіксувала зникнення особи близько місяця тому. Про зникнення родичі не повідомляли раніше, тому що це не перший випадок, коли жінка пропала. Жертва вела такий спосіб життя, що дочка не запідозрила чогось поганого.

Труп знаходився у місті Острог по вулиці Незалежності в одному із господарських приміщень місцевого навчального закладу. Тіло жінки було замасковано сміттям, листям та попелом.

На сьогодні підозрюваного поміщено до слідчого ізолятора міста Рівне. Свою причетність до вбивства жінки він заперечує. Стосовно потерпілого чоловіка, який наразі перебуває у тяжкому стані, вина підозрюваного доведена комплексом зібраних доказів.

За попереднім висновком експерта, смерть жінки наступила внаслідок проникаючого удару колючим предметом у легені. Про детальну причину смерті жінки можна буде дізнатись після проведення судово-медичної експертизи, яка триватиме близько місяця.

Судмедексперти зазначають, що, скоріше за все, тілесні ушкодження обох потерпілих були спричинені схожим предметом – кухонною сокирою.

Заступник начальника ГУНП Рівненщини Олександр Панасюк зазначає, що складність кримінального провадження полягає в тому, що звернення до поліції було через місяць після зникнення, тому втрачено деякі сліди, які складно відновити.

«Підозрюваному загрожує від 15 років до довічного позбавлення волі. Враховуючи зухвалість злочину і тривале переховування трупу, цілком можливо, що суд винесе вирок про довічне ув’язнення», - коментує злочин Олександр Панасюк

Читайте також