"Запозичив" банківську картку та три дні розраховувався: жителю Дубна загрожує до 8 років в`язниці

Ілюстративне фото

Мешканцю Дубна загрожує до 8 років ув'язнення за крадіжку банківської карти у товариша.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненщини.

Із заявою про зникнення коштів із банківської картки до поліції першого грудня торік звернувся 60-річний житель Дубна. Під час проведення невідкладних слідчих дій і розшукових заходів поліцейські Дубенського РВП встановили, що до злочинів причетний знайомий заявника.

25 листопада 35-річний дубенчанин навідався у гості, де і залишився ночувати у будинку 60-річного потерпілого. На ранок подякував за гостинність, прихопивши із собою банківську картку із системою безконтактної оплати господаря, яка знаходилася в гаманці у кишені куртки потерпілого.

Тож, зловмисник вирішив пройтися по магазинах. Так, упродовж трьох днів він здійснив покупки у 18 торгових закладах міста на загальну суму 4573 грн, «розрахувавшись» таким чином за продукти харчування, алкоголь та інші речі всіма наявними на банківській картці грішми.

Дубенські слідчі закінчили досудове розслідування за фактами викрадення офіційного документа, вчинене з корисливим мотивом та крадіжки, вчиненої повторно і в умовах воєнного стану, за частиною 1 статті 357, частиною 4 статті 185 КК України та за процесуального керівництва Дубенської окружної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Відомо, що обвинувачений уже потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів. Втім, яке покарання нестиме тепер — вирішуватиме суд.

Читайте також