Заступнику голови Рівненської облради призначили заставу у пів мільйона гривень

Вищий антикорупційний суд визначив заставу заступнику голови Рівненської облради Сергію Свисталюку, якого викрили на майже пів мільйонному хабарі. 

Як зазначається, суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування щодо підзрюваного запобіжного заходу у вигляді застави, у розмірі 500 тис грн. 

На Сергія Свисталюка також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Рівненського району та міста Рівного Рівненської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб щодо обставин справи та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, Сергія Свисталюка викрили на хабарі минулого тижня. 

За даними слідства, наприкінці 2021 року підприємець на електронному аукціоні придбав непрацюючий дитячий санаторій, який раніше перебував у комунальній власності.

Сергій Свисталюк, дізнавшись, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним, пообіцяв сприяння. Йшлося про списання майна та ухвалення депутатами облради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га.

За такі "послуги" посадовець у 2022-2023 роках отримав від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму майже пів мільйона грн.

За матеріалами "Слово і діло"

Читайте також: "Адвокат працює": заступник голови Рівненської облради - про своє викриття на хабарі

 

Читайте також