Засуджені Рівненщини мали змогу піти на прийом до головного прокурора області

Прокурор Рівненської області вкотре провів особистий прийом засуджених у Городищенськійвиправній колонії

Прокурор Рівненської області Богдан Подубинський 07.02.2019 провів виїзний особистий прийом громадян, які відбувають покарання у державній установі «Городищенська виправна колонія» (№ 96), а також перевірив умови, в яких утримуються засуджені, та стан дотримання їх конституційних прав.

Зокрема, керівник регіональної прокуратури у супроводі начальника виправної колонії Юрія Луцука здійснив обхід території установи максимального рівня безпеки та її корпусів, в т.ч. сектору для тримання засуджених до довічного позбавлення волі. Особливу увагу було звернуто на умови утримання ув’язнених, їх матеріально-побутове забезпечення, а також  стан додержання законодавства про охорону здоров’я. 

Після того Богдан Подубинський провів особистий прийом засуджених, в т.ч. до довічного позбавлення волі. Окремі питання стосувалися порядку переведення до іншої установи виконання покарань, оскарження заходів дисциплінарного впливу, виготовлення особистих офіційних документів, надання медичної допомоги. 

На ряд запитаньзасуджених прокурором області надано змістовні роз’яснення. Зверненнявід шести громадян, прийнятікерівником регіональної прокуратурина особистому прийомі,за його дорученням будуть розглянуті відповідними відділами прокуратури області.

За результатами відвідування виправної колонії прокурором області наголошено на необхідності приділення адміністрацією установи належної уваги додержанню вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також