Затримали зрадника, який "здав" під обстріл Луцький військовий аеродром

СБУ затримала громадянина України, який співпрацював з російськими військовими і передавав інформацію про Луцький військовий аеродром. 

Служба безпеки України затримала зрадника, який передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи і кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

Увесь цей час зрадник із Луцька "зливав" інформацію про аеродром та діяльність 204-ї бригади тактичної авіації. Зі своїм куратором із ФСБ волинянин познайомився у соцмережі ще у 2010 році, а почав активно "співпрацювати" з 2017-го.

"Я розповсюджував інформацію на інтернет-сторінці з відео- та фотофіксацією польотів літаків, а також захисних споруд луцького військового аеродрому. Інформацію ця людина (генерал армії РФ - ред.) збирала з цієї сторінки. Я почув, як літаки летять з луцького військового аеродрому і намагався дізнатися у військовослужбовців, що сталось і куди вони летять. Після обстрілу аеродрому я зв'язався з офіцером збройних сил РФ і той повідомив, що обстріл відбувся виключно по аеродрому як стратегічному об'єкту", - розповів на відео затриманий.

Читайте також