Завтра на Рівненщині зможуть відновити роботу продовольчі ринки

Фото - відкриті джерела

33 агропродовольчих ринки наразі зареєстровані в області. Про це заявив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. Відзавтра органам місцевого самоврядування рекомендуватимуть відкривати продовольчі ринки, але за умови дотримання усіх карантинних вимог.

– За попередні дні, шляхом опитування, ми проаналізували готовність ринків дотримуватися усіх тих жорстких санітарних обмежень. Таких ринків виявилось лише 12 з тих 33. Це ті ринки, які самі задекларували, що готові нести відповідальність і забезпечити повністю весь той режим обмежень, який визначений комісією, – додав Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні уряд затвердив вимоги щодо роботи продовольчих ринків на час карантину. Серед умов – наявність у продавців та відвідувачів медичної маски або респіратора, проходження безконтактного температурного скринінгу. На кожному вході та в'їзді на ринки мають бути наявні антисептики. Між робочими місцями продавців повинна бути дистанція не менше 3 метрів, а на території у 10 квадратних метрів може знаходитись лише один покупець.

Виконання цих вимог щоденно контролюватиме Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За яких умов у Рівному та області відкриють продовольчі ринки?

Читайте також