Жителька Рівненщини 35 років пропрацювала майстром аварійної газової бригади

Ця усміхнена і привітна жінка розпочала свій трудовий шлях у 1972 році диспетчером контори «Млинівгаз». Через два роки стала слюсарем аварійно-диспетчерської бригади, їздила на виклики, ремонтувала обладнання і надавала допомогу тим, хто її потребував. Минає ще чотири роки і Назарук Лариса Володимирівна стає майстром Млинівської газобалонної дільниці, а невдовзі - майстром аварійно-диспетчерської служби «Рівнегаз». За цією професією працювала - 35 років.

«Професію не обирала. Вийшла заміж, чоловік працював у газовому господарстві і переконав мене, щоб я теж пішла в цю сферу. Потім закінчила Львівський житлово-комунальний технікум за спеціальністю «газове господарство» і полюбила цю роботу, хоча вона більш чоловіча. – Розповідає пані Лариса. - Часто було дуже важко, адже виїжджали на складні виклики, нічні аварії, витоки газу, пожежі на ГРС, були і трагічні ситуації. Робота вдень і вночі, в спеку, і в морози. Була майстром, навчала слюсарів, проводила заняття по ГРП/ШРП, проводила контроль виконання заявок, бригада брала участь у перших всеукраїнських змаганнях аварійно-диспетчерських служб у Львові, на яких зайняли 3 місце".

За ці десятиліття її знають сотні, а можливо і тисячі, рівнян. Одні - як працівницю аварійної служби, яка завжди правильно орієнтується у складних ситуаціях, інші - як досвідченого майстра, колегу-наставницю, яка завжди дасть правильну пораду, підкаже, підсобить і виручить у складну хвилину.

З 2013 року ветеран праці на почесному відпочинку, однак, кожного року 17 лютого в оселі Лариси Володимирівни завжди гамірно. Бо за доброю традицією, цього дня до неї приїжджають не лише рідні, а й колеги по роботі.

17 лютого 2021 року ювілярку привітали голова правління АТ «Рівнегаз» Петро Дубас, колеги з аварійно-диспетчерської служби та інших підрозділів підприємства.

За інформацією АТ "Рівнегаз".

Читайте також