Зима на підході, а з лісів Рівненщини все ще приносять грибні "трофеї" (ФОТО)

Листопад – не найкраща пора для росту грибів. Їх заготовляють переважно ранньої осені, коли ще помірна погода. Втім, цьогоріч мешканці Рівненщини у другій половині листопада зуміли віднайти лісових смаколиків. Збирати гриби – не тільки корисне заняття, але і захоплююче. Багатьох тиха ходьба по лісах і красивих місцях заспокоює. 

До прикладу, вчора, 21-го листопада, у лісі біля сіл Дюксин на Костопільщині, Мости на Здолбунівщині та Вельбівно на Острожчині ще знайшли «польських» грибочків і зелениць.

У листопаді "польських" грибів не так багато, але можна знайти у теплих місцях. А ось зелениці зустрічаються набагато частіше.

Читайте також: Квіти, шипшина та айва: що мешканці Рівненщини несуть із лісу в останній тиждень осені (ФОТО).

Нагадаємо, що не рекомендується збирати гриби, зіпсовані першими заморозками, навіть в тому випадку, якщо здається, що можна обрізати пошкоджені ділянки. В основному, вони вже не мають цінних смакових властивостей, а деякі навіть викличуть проблеми зі шлунком.

Виходить, що в листопаді теж можна відправитися на тихе полювання. Але грибникам доведеться бути більш терплячими і уважними. Адже грибів вже мало, а деяких з виявлених доведеться залишити в лісовій глушині, якщо вони виявляться зіпсовані першими заморозками.

Фото Оксани Юрченко, Юрія Пантелєєва та Вікторії Куліш. 

Читайте також