Зіпсований автобус за 1,5 млн. грн. для дітей Вараша: хто хотів заробити на оборудці?

Прогнилий місцями автобус із не працюючими гальмами – таким транспортом хотіли возити дітей Вараської спортивної школи. Втім, у місті вчано почали бити на сполох.

Представники Вараської міської ради Рівненської області фігурують у ганебній історії, пов’язаній із ймовірним відмиванням державних коштів. Відтак, Сарненська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб), ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем)та ч.1 ст. 366 (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів).

Як запевняють у прокуратурі, посадові особи управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради придбали зіпсований автобус. За словами автомобільників, він місцями прогнив та ще й з не працюючими гальмами. До слова, обійшлася така цяцька у півтора мільйони гривень. Але зважаючи на його стан, придбати такий же ж автобус можна було в 4 рази дешевше.

Втім, керівниця управління освіти Вараської міськради зазначає, що вона до справи не причетна, а автобус обирали працівники господарчої групи.

Хто ж насправді хотів заробити на транспортному засобі та чи покарають винних – у відеоматеріалі «Народного контролю».


Читайте також