"Десь "пташечка" побачила машину - почався обстріл": депутат Рівнеради розповів, як отримав дві контузії на війні

Відомий журналіст та посадовець з Рівненщини Олександр Курсик наразі перебуває у лавах ЗСУ та виконує обов’язки командира роти механізованої бригади.

На сторінці Угруповання Об'єднаних сил  опублікували відео-інтерв`ю з рівнянином, де він розповів про те, як вирішив піти на фронт та як отримав дві контузії.

Олександр Курсик розповідає, що у 2016 році під час антитерористичної операції він працював у цивільно-військовому співробітництві. Вже тоді йому почала подобатися військова справа.

Коли рівнянин повернувся додому - пішов на військову кафедру та отримав звання молодшого лейтенанта.

"Почалась війна, я працюю першим заступником в ОТГ. Ми відразу створили місцеву самооборону, побудували 10 блокпостів. Я отримав зброю завдяки своїм друзям військовослужбовцям. Ми провели навчання. Чекали прориву з Білорусі. Я побачив, що все налагоджено ідеально і мої хлоці автономні, у них все чітко. Тоді я пішов у військкомат, бо я відчував, що мушу це робити. Офіцерів завжди не вистачає", - коментує Курсик.

Через кілька днів військовий приїхав з речами на вказане місце.

З початку війни Олександр Курсик отримав вже дві контузії. Як це було, він розповів у інтерв`ю:

"Ми стояли біля села Кобзарці. Ми знищили ворожий танк "Стугною". Я був керівником - відповідав за цю операцію. Коли я повертався, десь "пташечка" побачила машину. Почався обстріл. Спочатку була САУ, потім був міномет. Фізичних ушкоджень не отримав, але отримав іншу травму - контузію. Відлежався тиждень у лікарні, прокапався. Повернувся до бійців. В п`ятницю 13-го вже в травні отримав повторну контузію - так само від міномету вже під Ізюмом. Але настільки був щільний графік роботи. Навіть в лікарню не звертався, бо просто не було як", - розповідає рівнянин.

Читайте також