Білорусам на Рівненщині заважатимуть непрохідні ліси та річки — Коваль

На Рівненщині не заперечують імовірності вторгнення білоруської армії з боку Полісся, але попереджають — пройти тут буде практично неможливо.

Як повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль в інтерв`ю виданню Segodnya.ua, ліси та річки стануть природними перешкодами для проходження ворожої техніки, а мости над річками можуть бути заблоковані. Окрім того, пройти важкою технікою можна лише по визначених автомобільних дорогах, яких є небагато.

"Уявімо: є автомобільна дорога – 2 смуги всього, по ній рухається колона ворожих танків. З однієї сторони біля дороги – болото, з іншої – ліс. І ось на цій дорозі спрацьовують або міни, або артилерія, або партизанські загони – підбивають перший, другий і останній танк. Ворогам навіть немає як розвернутися. Тому такої багатогранності вибору для наступу, як на Херсонщині, Луганщині, Донеччині, де є степи, де є простори, у нас немає. Це дуже ускладнює завдання для ворогів", - зазначив Віталій Коваль.


До того ж, як додав голова ОВА, між днем початку війни і сьогоднішнім днем вже пройшло 4 місяці. Це 4 місяці підготовки – й інженерних споруд, й особового складу.

Він також пояснив, що в області діє система оборони з кількох силових структур, основу яких складають ЗСУ і ТрО.

"Стосовно висадки десанту – будь-який десант має отримати підкріплення із землі. Думаю, що висадка десанту без підкріплення – це нонсенс. А підкріплення десанту не надійде, не встигне", - зазначає Віталій Коваль.

На випадок найгіршого сценарію в України вже накопичений досвід для евакуації цивільного населення.

Читайте також