Біля зоопарку в Рівному розширять стоянку і зроблять більше місць для паркування

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Щодня Рівненський зоопарк відвідують сотні містян і гостей обласного центру. Туристи з різних куточків України приїжджають подивися на унікальну колекцію тварин та плазунів.

Тут щовихідних проводять показові годівлі тварин, роблять відчинені експозиції тощо. Усе – задля того, щоби відвідувачі були якомога ближче до природи, а час перебування у зоопарку – став незабутнім.

Попри активний розвиток звіринця, тут є проблема зі стоянкою – вона не пристосована для прийому великогабаритних автобусів, розвороту та висадки пасажирів, а тому відвідувачі змушені виходити просто обабіч дороги.

Директор Рівненського зоопарку Олег Павлюк неодноразово звертався до Рівнеради із закликами про допомогу, адже питання життєдіяльності зоопарку напряму залежить від кількості відвідувачів. На цю проблему звернув увагу секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян. В ефірі одного із телеканалів він повідомив, що на найближчій сесії міської ради ініціюватиме перед депутатами виділення коштів на розробку проекту з облаштування такої стоянки. Це дозволить створити комфортніші умови для відвідувачів і збільшити потік клієнтів до цього популярного комунального закладу.

Нещодавно там провели робочу зустріч і знайшли можливість суттєво розширити стоянку й збільшити кількість облаштованих місць для паркування автомобілів та автобусів із туристами.

За словами Віктора Шакирзяна, розглянути питання облаштування належних умов для відвідувачів потрібно якнайшвидше, щоб роботи розпочалися вже цього року і новий сезон зоопарк зміг розпочинати з туристами з усієї України, які їдуть побачити унікальний у західній Україні звіринець:

«Зрештою, це візитівка нашого міста і відверто кажучи я відчуваю сором, коли автомобілі і туристичні автобуси, припарковані на узбіччях траси подекуди за кількасот метрів від входу в зоопарк, а батьки з дітьми змушені йти по проїзній частині піддаючись небезпеці».

Читайте також