Біологиня зі Здолбунова вирушила в експедицію до Антарктики (ФОТО)

Уродженка Здолбунова з експедицією вирушила в Антарктику.

Про це повідомили в Здолбунівській міськраді.

На станцію "Академік Вернадський" вирушила 29-та Українська антарктична експедиція, у складі якої - уродженка Здолбунова Тетяна Баглай.

Дорога науковців розпочалася ще 11 березня та триває досі. Тетяна ділиться власними враженнями та неймовірними фото на особистій сторінці у Facebook:

"Безпосередньо дорога до Антарктиди почалася в Чилі, в порту міста Пунта-Аренас, де на нас чекав криголам "Ноосфера". Це судно справляє величезне враження своєю красою та оснащенням, а шарму додає прекрасна команда...", - розповідає Тетяна в дописі.

Біологиня "похизувалася" тим, що їй удалося зробити селфі з пінгвінами, якими вона поділилася в соцмережі.

"Також важлива робота - це збирати зразки для подальших досліджень, тому поки ми йдемо морями-океанами мої колеги збирають важливі зразки і консервують їх.

Однією з таких точок був острів Десепшен. Утворений завдяки вулканічний діяльності, має вигляд підкови або рогалика і відомий тим, що колись на ньому була велика китобійна база. Звичайно зараз від неї залишилися руїни, а природа відвойовує свої території.

І ось саме на Десепшені змогла зробити те селфі з пінгвінами, про яке багато хто просив, тому тримайте", - продовжує свою захопливу історію про подорож Тетяна.

Наприкінці жінка зазначила, що залишилося ще зовсім трохи, і вони прибудуть до місця призначення.

Читайте також