Через потрапляння електричної напруги у господарстві біля Рівного був пошкоджений газопровід

У господарстві поблизу Рівного через потрапляння електричної напруги на газову мережі було пошкоджено газопровід.

Про це повідомляють у "Рівнегазі"

Так, у понеділок, 20 березня, бригаду "Рівнегазу" викликав власник господарства із с. Новоукраїнка (дачі). За вказаною адресою газовики виявили пошкодження поліетиленового газопроводу.

«На місті переходу поліетиленового підземного газопроводу у сталевий надземний газопровід, який знаходиться у футлярі, виявили пошкодження механічного характеру. Металевий футляр, з незрозумілих нам причин, був під напругою, що і спричинило перегрівання. В результаті поліетиленовий газопровід, який був в середині, розплавився» - повідомив начальник АДС «Рівнегазу» Андрій Чижевський.

Також було виявлено порушення Розділ ХІ гл.2 Кодексу газорозподільних мереж (підозра на несанкціоноване втручання у роботу ЗВТ, зокрема, лічильника газу).

Працівники аварійної бригади ліквідували пошкодження, замінили частину газопроводу, вилучили лічильник газу для проведення експертизи. До з’ясування обставин, а саме, чому газопровід знаходився під напругою і чому було пошкоджено пломбу на приладі обліку, припинено газопостачання до оселі споживача.

Читайте також