Чому з'являються нові штами коронавірусу

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

У ВООЗ розповіли про причину появи нових штамів COVID-19. У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що причиною цьому є низький рівень вакцинації. Про це пише 24 Канал.

Частково у появі нових варіантів коронавірусу винні самі люди. У ВООЗ наголосили, що пандемія не закінчиться, поки людство не виробить колективний імунітет до вірусу.

Альфа, Бета, Дельта, Гамма та Омікрон показують, що частково через низький рівень вакцинації ми створили ідеальні умови для появи варіантів вірусу,
– зазначили у ВООЗ.

Не варто применшувати небезпеку штаму Омікрон

Усі варіанти коронавірусу призводять до госпіталізації та до летальних наслідків. Тож попри те, що Омікрон здається не таким небезпечним, як Дельта, до нього варто ставитися з обережністю.

Хоча Омікрон здається менш важким у порівнянні з Дельтою, особливо у вакцинованих, це не означає, що його слід відносити до категорії "легких". Як і попередні варіанти, Омікрон госпіталізує та вбиває людей,
– наголосили у ВООЗ.

Лікарні все одно переповнені, що призводить до запобігання смертності не тільки від COVID-19, але й від інших захворювань та травм через випадки, коли пацієнти не можуть отримати своєчасну допомогу.

В організації вкотре наголосили на необхідності рівномірного розподілу вакцин. Адже поки одні країні щеплюють громадян "бустер за бустером", мільярди громадян інших держав досі незахищені.

Зверніть увагу: За минулий тиждень у світі зареєстрували 9 520 488 нових випадків COVID-19 – це найвищий показник від початку пандемії. Тим часом середня кількість щотижневих смертей знизилася – 41 178 проти 44 680.

Читайте також