Для рівнян з вадами зору організували справжнє свято (ФОТО)

На початку червня відзначають 85-річчя створення Українського товариства сліпих. 

Організація була заснована, щоб опікуватись людьми з вадами зору. А в нашій області товариство з’явилось у 1947 році.

З цієї нагоди в обласній філармонії відбулись урочистості. Привітати спільноту та вручити грамоти активним членам Товариства прийшов голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко.

«Знаю, що для багатьох Товариство стало життєвою опорою, завдяки якій ви відчуваєте себе потрібними суспільству. Тут допомагають людям з проблемами зору отримати освіту, роботу, лікування. В команді моїх радників є одна з ваших активних колег – Тетяна Федорівна Войтович. Разом ми готові зробити все для того, щоб зруйнувати штучні бар’єри для людей із особливими потребами, зробити доступним міське середовище. В усьому цивілізованому світі відношення до людей з інвалідністю є маркером того наскільки ми розвинуте суспільство. І ми зараз робимо реальні кроки вперед», - виступив перед присутніми Олексій Муляренко.

Слабозорі власними силами підготували святковий концерт. Зі сцени звучали музичні хорові та сольні номери, читали вірші та гуморески. А вихованці Клеванської спеціалізованої школи-інтернату представили сценку.

На даний час в області проживає понад 72 тисячі осіб з інвалідністю, в тому числі з вадами зору.

Читайте також