"Дошка хохла": рівненський заклад втрапив у українофобський скандал?

Рівнянка Юлія Ковальчук поскаржилась на рівненський заклад "М'ясо в бокалі". Дівчина звернула увагу на те, що у меню була присутня страва з принизливою назвою - "Дошка хохла". 

- Друзі, тут у закладі «М'ясо в бокалі» подають страву «Дошка хохла». Мені здається, що такі колоніальні комплекси треба терміново везти в Росію, - написала рівнянка. 

До слова, заклад належить Олександру Муленку - власнику скандальної піцерії "Ель Пасо", яка зняла дискримінаційний ролик про піцу. До речі, це визнав і суд. Власник піцерії намагався скасувати призначений штраф у 5083 гривні у Восьмому апеляційному суді, однак, суд йому відмовив. 

Тим часом, що стосується закладу "М'ясо в бокалі", то згодом скандальну назву страви із меню таки прибрали. 

Там також пояснили, що не мали на меті образити когось зі своїх відвідувачів: 

- Ми не є українофобним закладом, і поважаємо українців, і усе меню збудовано на українському діалекті, деякі українські слова ви навіть раніше не чули, ми не мали на увазі під словом «хохла» образу, ми опиралися на словники, ми мали на увазі так: "хохол” пішло від назви довгого пасма волосся — чуприни або чуба, яке залишали на голеній голові. Такі чуби носили відважні воїни ще за часів Київської Русі, а пізніше — козаки на Запорізькій Січі, потім уже його запозичили як образу і використовують.

Читайте також