ДСНС Рівненщини передали незаконно ввезену в Україну паливну автоцистерну

Фото ілюстративне

Апеляційний суд у Рівному постановив конфіскувати у громадянина незаконно ввезену в Україну паливну автоцистерну та передати її на потреби ДСНС у Рівненській області. 

Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду. 

Як зазначається, у листопаді 2020 року чоловік через Волинську митницю віз з Польщі в Україну паливний напівпричіп-цистерна. У поданій декларацій замість він вказав, що автоцистерна коштувала 4 790 євро (159 тисяч гривень). Після перевірки з'ясувалось, що її справжня вартість становить 7 700 євро. 

За це суд першої інстанції наклав на нього штраф в розмірі повної вартості транспортного засобу в розмірі понад 266 тисяч гривень із конфіскацією самого транспортного засобу.

Натомість чоловік із цим не погодився та подав апеляційну скаргу. Однак, апеляційний суд відмовив йому у цьому та залишив рішення суду першої інстанції без змін. 

- Зважаючи на те, що в державі введений воєнний стан, а також низку ракетних ударів по інфраструктурі в Рівненській області з боку російської федерації, в тому числі в нафтові бази регіону, Рівненський апеляційний суд прийняв рішення про передачу конфіскованого транспортного засобу на потреби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Рівненській області, - повідомляє суд. 

Також апелянт має сплатити понад 266 тисяч гривень штрафу. 

Читайте також