Дві тисячі продуктових наборів з Рівного відправили для жителів Чернігівщини

М'ясні та рибні консерви, мука, цукор, кава та чай, а ще крупи, макарони та бобові - це ще не повний перелік того, що входить до індивідуального продуктового пакету гуманітарної допомоги жителям Чернігівщини, які формують на волонтерських складах громадської організації “Рівне Разом”, розповідає секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

"Це індивідуальні продуктові пакети, які ми формуємо із гуманітарної допомоги, що надходить нам від благодійників за кордону. Це хороші, якісні продукти із довготривалим терміном зберігання. Саме завдяки нашим іноземним партнерам ми робимо такі набори, отримуючи вантажі ззакордону. Тобто ми не витрачаємо на це жодної копійки бюджетних коштів, доставка вантажів з європи на наш склад відбувається приватним коштом, ми компенсуємо перевізникам вартість пального, все інше це благодійна допомога наших друзів з Італії та Польщі.

Сьогодні ми готуємо до відправки аж дві тисячі готових наборів. Залізницею з Рівного вони поїдуть до розподільчого пункту у Чернігові, а звідти - в населені пункти, адресно тим людям, які цього потребують", - розповідає Віктор Шакирзян.

Формують продовольчі пакунки волонтери, які працюють на гуманітарних складах громадської організації "Рівне Разом" від самого початку війни з росією:

"Ну, власне, ми на цьому складі вже досить довго, ми займаємося спочатку, розпаковкою тієї допомоги що нам приходить з різних країн. І потім формуємо цю допомогу вже скажімо так, меншими партіями в спеціальні пакети. У нас є знайомі з тих регіонів, які телефонують і кажуть, що ось отримали вчора допомогу і дуже вдячні, що ми не залишаємо їх у біді. Так і потрібно працювати, усі разом. Лише так ми переможемо ворога",- розповідає волонтер Олександр Куродовець.

Вантажівки із гуманітарною допомогою приїздять сюди кілька разів на тиждень, а звідси відправляються до військових на Схід, в райони України, в лікарні, дитячі будинки, заклади для літніх людей в місця розташування біженців, а також на потреби цивільних людей, які постраждали від окупантів.

Кожну відправку із рівненського складу уважно описують та фотографують. Потім ці матеріали надсилають у чат іноземних благодійників, щоб прозвітувати і показати наскільки важливою є надана допомога. Кажуть лише так можуть подякувати небайдужим людям, які з усього світу надсилають допомогу, яка по-справжньому рятує життя. Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян каже, що відколи почав займатися гуманітарною допомогою, отримав і передав десятки тон медикаментів та продуктів харчування у різні області нашої країни в центрі на сході і на півдні, де були найбільш запеклі бої з ворогом. А ще Віктор Шакирзян каже, що за будь-якої нагоди не втомлюється дякувати благодійникам, які не шкодуючи власних сил, часу і коштів допомагають Україні в її боротьбі за свою свободу.

Читайте також