Двом молодикам, які напали на слідчого в Сарнах, посилили запобіжний захід

Двом молодикам, які 2 грудня у Сарнах напали на слідчого та його дружину, обрали більш суворий запобіжний захід. Про це повідомляє прес-служба Рівненського апеляційного суду. 

Як повідомлялось, того вечора між поліцейським та групою молодиків стався конфлікт біля магазину. Після цього поліцейський поїхав додому, молодики почали стежити за ним. Вони зайшли на подвір'я слідчого та накинулися на нього із кулаками. У сутичку втрутилась 32-річна дружина поліцейського. 

Щоб захистити себе та свою сім'ю, поліцейський застосував зареєстровану зброю для відстрілу гумових куль. Троє нападників отримали поранення, двох із них госпіталізували, допомога також знадобилась і подружжю. 

Чотирьом нападникам оголосили підозру у вчиненні хуліганства. Їм загрожує до чотирьох років ув'язнення. 5 грудня суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокурор оскаржив це рішення в апеляційному суді та наполягав на запобіжному заході у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Колегія суддів апеляційного суду, скасовуючи ухвали суду першої інстанції, погодилась із доводами прокурора стосовно двох підозрюваних. Серед ризиків - перешкоджання правосуддю, вплив на свідків, потерпілих. 

Апеляційний суд задоволив дві скарги прокурора та відправив підозрюваних під цілодобовий домашній арешт до 30 січня. Іншу скаргу прокурора стосовно обрання більш суворого запобіжного заходу третьому підозрюваному було відхилено, суд врахував ту обставину, що підозрюваний під час конфлікту отримав проникаюче вогнепальне поранення, а тому після операції все ще потребує медичної допомоги. 

Читайте також: ДБР перевіряє дії поліцейського, який у Сарнах відстрілювався від нападників. 

Читайте також