Ексдепутат Рівнеради подав касацію на вирок у справі про стрілянину

Колишній депутат Рівненської міськради Василь Немеш подав касацію на вирок стосовно стрілянини в будинку. 

Про це йдеться в дній х ухвал Верховного суду. 

Нагадаємо, ексдепутат влаштував стрілянину на вулиці ак. Степана Дем'янчука, 1А. Туди прибули поліцейські, аби провести обшук у квартирі. Проте на вході їх зустрів Василь Немеш та заявив, що не допустить їх до помешкання. Після чого він дістав пістолет та погрожував висстрілити. Коли поліцейський схопив депутата за руку, той вистрілив чотири рази у різні боки. 

У результаті боротьби у оперупоноваженого УЗЕ був вибитий колінний суглоб. 

У червні 2022 року Василя Немеша визнали винним у вчиненні опору поліцейським та погрозах або насильстві стосовно правоохоронців та призначили 3 роки позбавлення волі, але звільнили від відбування покарання у зв'язку із закінченням строків давності. У квітні 2024 року Рівненський апеляційний суд відмовив захиснику обвинуваченого в задоволенні апеляційної скарги. 

Вирок Рівненського міського суду в частині залишення цивільного позову без розгляду - скасували та направили його на новий судовий розгляд. 

Відтак, Василь Немеш звернувся до Верхового суду щодо перегляду вказаних рішень судів. 

Колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду ухвалою від 12 вересня 2024 року відкрила ккасаційне провадження за вказаною касаційною скаргою.