Голі нігті: чому нині всі відмовляються від гель-лаку

Гель-лак періодично переживає сплески популярності. Але потім неминуче відбувається спад, і всі відмовляються від гель-лаку, хизуючись голими нігтями. Чому nude nails знову в моді - читайте у статті.

Уперше всі почали масово відмовлятися від гель-лаку у 2020 році, коли вибухнула пандемія CoViD-19, і світ закрили на карантин. Тоді це був єдино можливий і виправданий крок: підтримувати гігієну й зовнішній вигляд нігтів можна було, лише відмовившись від покриттів.

Однак є і інші причини популяності "природнього" манікюру.

1. Здоров'я насамперед

Використання в манікюрі гель-лаку дуже популярне завдяки тому, що він набагато стійкіший, не дряпається, не сколюється і не облазить. До того ж такий манікюр чудово виглядає. Однак, постійне носіння такого манікюру призводить до того, що нігті, намертво "затерті" таким лаком, звикають до зовнішнього захисту, через що організм перестає зміцнювати їх зсередини.

Хімічні сполуки, що входять до складу гель-лаку, сушать нігтьову пластину, послаблюючи її, а зняття манікюру за допомогою спеціального апарату може пошкодити нігті, що загрожує в майбутньому неприємностями аж до грибка або стоншення нігтів. Ідеальний манікюр залежить від майстра та його кваліфікації: чим вона вища, тим менші ризики.

2. Економія грошей та часу.

Не секрет, що цінники в майстрів на нігті стартують щонайменше від 350 гривень, і якщо робити манікюр кілька разів на місяць, сума набігає нехай і не дуже велика, але досить пристойна. Тому багато дівчат і жінок купують засоби для догляду і для лікування нігтів, манікюрне приладдя, масло для кутикули та інше, щоб самостійно забезпечувати собі красиві та здорові нігті.

Другий момент – економія часу. Оскільки манікюр займає мінімум годину, багатьом доводиться підлаштовувати свій графік під похід до майстра, часто витрачаючи і чимало часу на дорогу. Краще вже цей час витратити на масаж рук, парафінове обгортання та ванни для нігтів, які зроблять їх міцними.

3. Натуральні нігті практичніші

Попри те, що манікюр, зроблений за допомогою гель-лаку, дозволяє забути про нігті щонайменше на кілька тижнів, пандемія коронавірусу, що спричинила карантин, і, як наслідок, закриття салонів краси, змусила модниць задуматися, як у домашніх умовах зняти покриття після того, як нігті відросли. Кількість запитів про те, як самостійно зняти манікюр, зроблений за допомогою гель-лаку, в період карантину зросла в п'ять разів.

Зняти гель-лак з нігтів, не пошкодивши їх, без майстра досить складно, і потрібна вправність. У той же час, при покритті нігтів звичайним лаком або зовсім без нього ця проблема відпадає сама собою, як і необхідність шукати манікюрницю, підлаштовуватися під графік тощо.

Крім того, натуральні нігті позбавляють проблем при виборі вбрання, оскільки підходять абсолютно під будь-який образ. Чим доглянутіші "свої" нігті, тим елегантніше виглядає весь ансамбль.

Читайте також