Громада Нового Двору виступила проти закриття кладовища

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На сесії Рівненської міської ради виникла дискусія стосовно закриття кладовища в районі Новий Двір. Мешканці цього району стверджують, що, нібито, депутатка Ірина Пилипчук ініціює закриття цього кладовища через унікальні підземні води.

Громада Нового Двору виступила проти закриття кладовища, адже міська влада має надати альтернативне місце для захоронень.

Представниця ініціативної групи від Нового Двору розповіла, що при закритті кладовища, найближчим місцем поховання буде Молодіжне:

«Це наші землі з діда-прадіда. Людей ховатимуть не на Молодіжному, бо воно переповнене, а в Омеляній. Послуги катафалку у такому разі коштуватимуть 900 грн. Щодо екологічних питань, то закриття кладовища у Новому Дворі цих глобальних проблем не вирішить».

Міський голова Володимир Хомко зазначив, що депутати міської ради не планують закривати кладовище у Новому Дворі і запропонував громаді збирати підписи і зареєструвати петицію для офіційного розгляду цього питання.

«Наразі, я маю припис від Держпродспоживслужби про закриття кладовища, але весь Новий Двір проти. У зв’язку з тим, що ми втричі зменшили споживання, у місті дуже багато води. Тому, у гіршому випадку, ми закриємо свердловину, яка біля кладовища».

Читайте також