"Кардинал-Рівне" можуть покарати за рішення забрати команду з майданчика

Футзальний клуб «Кардинал-Рівне» отримав ухвалу КДК УАФ щодо відкриття провадження у справі щодо можливих порушень у матчі півфіналу Кубку України. 

Про це повідомляють у пресслужбі клубу. 

Матч між командами «Aurora» (Київ) та «Кардинал-Рівне». відбувся у столичному Палаці спорту 3-го травня.

Згідно з Ухвалою, КДК УАФ розгляне рішення президента футзального клубу «Кардинал-Рівне» забрати команду з майданчика, а також факт падіння з фанатського сектора команди двох пластикових пляшок з водою.

У відповідь футзальний клуб «Кардинал-Рівне» вважає за необхідне оприлюднити власну офіційну позицію.

1. Президент футзального клубу Володимир Валявка на 31-й хвилині матчу закликав команду залишити межі майданчика на знак протесту проти кричущого та непрофесійного рашення арбітрів, які намагалися (помилково, або цілеспрямовано) скасувати забитий м’яч команди.

Про помилку арбітрів у своєму додатковому рапорті на адресу президента Асоціації футзалу України Сергія Владика повідомив спостерігач арбітражу Роман Проць. “Для арбiтрiв така ситуацiя була нестандартною i вони не зумiли у процесi перегляду вiрно встановити ПФАД (початкову фазу атакувальних й), що
призвело до помилкового рiшення пiсля перегляду вiдмінити гол”, – зазначив Роман Проць.

Виходячи із зазначених обставин, футзальний клуб «Кардинал-Рівне» вважає недоцільним карати команду, або клуб через обставини, які стали наслідком непрофесійних дій бригади арбітрів, яких призначили обслуговувати матч рівня півфіналу розіграшу Кубку України!

Нагадаємо, пiсля вiдбою повiтряної тривоги yci учасники гри повернулися на майданчик, арбітри виправили власну помилку та відновили rpy. А «Кардинал-Рівне» поступився супернику у чесній спортивній боротьбі.

2. Щодо епізоду з падінням двох пластикових пляшок з фан-сектору вболiвальникiв команди «Кардинал-Рiвне» після помилкового рішення арбітрів матчу.

Футзальний клуб «Кардинал-Рiвне» постійно комунікує із власними вболівальниками і проводить необхідну роз’яснювальну роботу щодо підтримання правопорядку на фанатській трибуні під час домашніх матчів.

Втім, футзальний клуб «Кардинал-Рiвне» не був організатором півфінального поєдинку Кубку України у столичному Палаці спорту, не проводив огляд вболівальників перед входом на трибуну і не забезпечував правопорядок на трибунах, а значить – не може нести фактичну відповідальність за такі дії.

Футзальний клуб «Кардинал-Рiвне» розуміє обурення фанатів непрофесійними діями арбітрів, але в той же час – не підтримує такі дії вболівальників.

Також вважаємо за доцільне нагадати, що фанатський рух футзального клубу «Кардинал-Рiвне» є одним із найстарших та найактивніших в Україні. Саме для вболівальників існує футзал і професіональний спорт загалом. А отже – також не вважаємо доцільним будь-яке можливе покарання представників фанатського сектора клубу.

У відповідь на майбутнє рішення КДК УАФ футзальний клуб «Кардинал-Рівне» залишає за собою право на його оскарження. А також – ухвалення власного рішення щодо доцільності продовження виступів в офіційних турнірах під егідою УАФ та АФУ.

Читайте також