Хлопцям, які хотіли відібрати сою у підприємця на Рівненщині, змінили міру запобіжного заходу

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Підозрюваним у вчиненні розбою суд апеляційної інстанції обрав запобіжний захід — тримання під вартою. Ухвала Рівненського апеляційного суду діятиме до 20 грудня 2019 року. До цього троє рівнян, 1995, 1997 та 1998 років народження, перебували під цілодобовим домашнім арештом, повідомили в Рівненському апеляційному суді.

Органи досудового розслідування підозрюють трьох молодих людей у вчиненні особливо тяжкого злочину — розбою — на Березнівщині 20 жовтня 2019 року шляхом застосування погроз та зброї із заволодінням тоннами сої, вартістю 300 тисяч гривень.

Детально про це: На Рівненщині молодики в балаклавах та зі зброєю напали на фермерське господарство

Усім трьом уже наступного дня було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, вчинений організованою групою), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років позбавлення волі.  

Березнівський районний суд відмовив у задоволенні клопотань слідчого про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосував до них домашній арешт цілодобово.

Не погодившись із ухвалами місцевого суду, прокуратура оскаржила їх в апеляційному порядку. В апеляційних скаргах прокурор просив скасувати ухвали місцевого суду та постановити нові про обрання підозрюваним запобіжного заходу — тримання під вартою на період досудового розслідування — до 20 грудня 2019 року, без визначення застави.

Захисники підозрюваних заперечували проти задоволення апеляційних скарг прокурора та переконували суд у відсутності в діях своїх підзахисних складу кримінального правопорушення і наполягали на залишенні ухвал Березнівського районного суду без змін.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Рівненського апеляційного суду апеляційні скарги прокурора задовольнила, підозрюваних взято під варту в залі судового засідання.

Читайте також