Хто утилізуватиме купу лампочок та термометрів, які знайшли на Рівненщині?

Фото - Сергій Музичук

Нещодавно невідомі вивезли на околиці села Велика Омеляна купу лампочок та ртутних термометрів. На ящиках знайшли емблеми, що належать «Газотрону».

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко прокоментував ситуацію із звалищем небезпечних відходів на Рівненщині.

За його словами, керівництво області та ОТГ знає про цю неприємну ситуацію.

«Одразу були повідомлені і національна поліція і екологічна інспекція. Проводяться вже певні аналітичні дослідження. Зокрема, сьогодні на 16 годину, наскільки я знаю, з керівництвом ОТГ є домовленість про вибір і оцінку зразків грунту», - повідомив пан Тимошенко.

Такі зразки допоможуть визначити наскільки пошкоджений грунт. Це необхідно, щоб зробити висновки про вплив на довкілля цих відходів.

За словами чиновника, прямого стосунки ці відходи з «Газотроном» не мають.

«За словами активістів, коробки, виявлені на звалищі, мають опосередкований стосунок до фірми. Складно щось стверджувати, поки не буде встановлена істина», - говорить пан Тимошенко.

Для утилізації таких відходів встановлений порядок. За словами чиновника, скоріше за все, відходи визнають «безгоспними».

«Якщо ми не встановимо факт, а для цього є контролюючі правоохоронні органи, хто це зробив, то утилізація ляже на плечі ОТГ. Місцева влада буде змушена утилізувати ці відходи, які загрожують здоров’ю людей. Для цього є ресурси природоохоронних фондів. Якщо їх не вистачатиме, тоді буде звернення до обласної державної адміністрації», - повідомив заступник.

Фото - Сергій Музичук.

Читайте також