"Хтось думає, що він крутий", - у Рівненській ОДА прокоментували роботу закладів харчування

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На Рівненщині люди скаржаться, що працюють не лише дозволені відкриті тераси, а й закриті ресторани та кафе. Заклади громадського харчування приймають відвідувачів та проводять дні народження та інше. Чи були оштрафовані вже їх власники? Про це розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

"Я не розумію власників закладів, тому що ми завжди декларуємо – закон один для всіх. Якщо комусь можна, а комусь ні – це не правильно. Якщо сьогодні до ОДА прийшли перевізники, які 3 місяці не працюють і виконують законодавство – їм чомусь не можна. А хтось думає, що він крутий", - звертається до мешканців області заступник.

За його словами, обласна влада зініціює нараду з правоохоронними органами, щоб донести до населення області і причетних до бізнесу людей, що закон один для всіх.

"Якщо є правила, то всі повинні їх дотримуватися однаково. Якщо є порушення, то порушники будуть відповідати перед законом. Поки що, фінансово. Наголошую, що кожний хворий і кожний ПЛР-тест – це великі гроші для обласного і державного бюджету. Ми витрачаємо мільйони гривень на ПЛР-обстеження та лікування. У випадку зменшення хворих, ці кошти можуть бути направлені лікувальні заклади, на ургентну допомогу, на закупівлю необхідних ліків, в тому числі кардіологічних", - зазначив пан Подолін.

Читайте також