Коли рівняни їздитимуть в оновлених вагонах?

фото ілюстративне

Попри складну фінансову та матеріально-технічну ситуацію, що склалася у господарстві приміських пасажирських перевезень, Львівська залізниця докладає всі можливі зусилля для забезпечення перевезень пасажирів у приміському сполученні. За дорученням виконавчого директора регіональної філії «Львівська залізниця» Володимира Крота, з цією метою в службі приміських пасажирських перевезень розроблено програму відновлення вагонів електропоїздів на базі моторвагонних депо Львів та Здолбунів. Про це повідомляють на сайті Укрзалізниці.

Відповідно до цієї програми впродовж серпня-вересня цього року фахівці депо власними зусиллями повернули в робочий парк 6 вагонів, що були вилучені з експлуатації через несправність колісно-моторних блоків та граничну товщину бандажів колісних пар. Завдяки цьому, залізничникам удалося збільшити кількість вагонів із 4 до 6 одиниць у трьох електропоїздах.

– Зусилля залізничників у цьому напрямку є своєрідним компромісом між високим попитом на перевезення у приміському сполученні та реальними можливостями і ресурсами залізниці, що змушена самостійно витримувати це навантаження, – зазначив під час робочої зустрічі з колективом моторвагонного депо Здолбунів виконавчий директор регіональної філії «Львівська залізниця» Володимир Крот. – Кардинально змінити ситуацію без належної підтримки та участі органів державної влади і місцевого самоврядування у вирішенні цієї проблеми надзвичайно складно. Та поки що залізниці доводиться і надалі самотужки докладати всіх зусиль, щоб забезпечувати важливе соціальне замовлення на перевезення пасажирів у приміському сполученні.

Варто зауважити, що впродовж жовтня-листопада програмою відновлення вагонів електропоїздів передбачено відремонтувати в умовах моторвагонних депо ще 14 вагонів. Загалом же керівник залізниці дав доручення службі приміських пасажирських перевезень до кінця цього року забезпечити додатковими вагонами решту приміських поїздів, які нині вимушено курсують у скорочених складах.

Нагадаємо, що в липні цього року в парк моторвагонного рухомого складу регіональної філії «Львівська залізниця» повернувся після капітального ремонту на ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» електропоїзд ЕР2т у 10-вагонному складі. Дві «електрички» Львівської залізниці було капітально відремонтовано та модернізовано на ПрАТ «КЕВРЗ» упродовж 2017 року. Нині на заводі проходить капітальний ремонт електропоїзд Ер9т приписки моторвагонного депо Здолбунів, а до кінця цього року львівські залізничники планують скерувати на заводський ремонт у Київ ще один електропоїзд.

Читайте також