Колишнього міського голову Рівного "спіймали" на брехні

Фото Суспільне

Колишній міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що наразі ВРП розглядає його скаргу на суддю, що ухвалювала рішення стосовно його відсторонення від посади. 

Однак, це виявилось неправдою. 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського апеляційного суду. 

Так, на запитання журналіста "Четвертої влади": "Ви зараз у реєстрі корупціонерів. Чи плануєте через військову службу виключити звідти своє прізвище?", відсторонений мер відповів: "Наразі моє питання в Конституційному суді, це раз. Друге, Вища рада правосуддя ще працює щодо тих суддів, що ухвалювали рішення. Європейський суд з прав людини".

Нагадаємо, 25 серпня 2023 року суддя Рівненського апеляційного суду Надія Ковальчук залишила без змін рішення Рівненського міського суду від 10 липня 2023 року, яким мера Рівного Олександра Третяка визнано винуватим у вчиненні корупційного правопорушення та застосовано додаткове стягнення - відсторонення від посади.

Як зазначають у суді, факт звернення Третяка до Вищої ради правосуддя стосовно судді Надії Ковальчук справді був. Вона надійшла до ВРП 28 вересня 2023 року.

Проте 6 березня 2024 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відмовила у відкритті дисциплінарної справи відносно вказаної судді, оскільки за результатами попередньої перевірки суть скарги Олександра Третяка зводиться лише до незгоди із судовим рішенням. 

- Зважаючи на зазначене вище, Олександр Третяк вводить читачів Інтернет-джерела «Четверта влада» в оману, а його твердження є безпідставними та недоречними, - йдеться у повідомленні. 

Читайте також