"Лікувала поранених і рятувала життя": вагітна медикиня з Рівненщини перебуває у полоні окупантів

Бойова медикиня з Рівненщини Мар`яна Мамонова перебуває у полоні російських окупантів.

Про це повідомила односельчанка полоненої Яна Лаба.

За її словами, Мар`яна перебуває на 7-му місяці вагітності. Однак, навіть цей фактор не вплинув на окупантів.

"Навчалась у Тернопільському медичному університеті, потім у Київській Військовій Академії. Після закінчення була відправлена у Бердянськ. Працювала там 3 роки, виросла до посади медичного офіцера. Дуже часто перебувала у найзагруженіших шпиталях, де лікувала поранених і рятувала життя нашим військовим. Потрапила до полону з заводу ім. Ілліча в квітні. Зараз вона на сьомому місяці вагітності. Так, ви правильно почули - Росія тримає у заручниках вагітну жінку, беззбройного лікаря, якого вони захопили. Я звертаюся до усіх правозахисних організацій, до організацій що боронять права жінок. Це має почути кожна людина у світі!", - написала авторка повідомлення.

Інформацію про полонену оприлюднила також Ксенія Фаріна у мережі та закликала поширювати цю інформацію та визволити медикиню:

"На сьогодні Мар`яна перебуває на 7-му місяці вагітності. Світ має почути і допомогти. Я прошу репостів і позначок усіх владних структур та інфлюенсерів, які можуть сприяти найшвидшому обміну Мар‘яни і її ще ненародженої дитинки. Маленький українець/українка має народитись в вільній Україні, а мама повернутись до родини та друзів, які вже 4 місяці боряться за її звільнення".

Читайте також