Львівські хірурги виправили ваду у 3-місячного малюка, мама якого налякалася вибухів

У Яни з Одеси Максим - перша дитина. Про вроджену ваду - двобічну розщілину губи і альвеолярного відростка - вона дізналася на 21 тижні вагітності, під час УЗД. Але тато і мама Максимко не розгубилися і почали вивчати, де ж можна допомогти синочку.

Познайомилася команда фахівців Міжрегіонального центру лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння з маленьким пацієнтом ще до народження. Батьки Максимка наважилися зателефонувати лікарці Христині Пограничній. Вона розповіла їм про те, як налагодити годування і найкраще підготуватися до операції.

«Ми мешкаємо в Одесі неподалік аеродрому, який у часи повномасштабного вторгнення регулярно обстрілюють. Усю вагітність я провела під звуки вибухів на аеродромі, а одного разу дуже налякалася, бо було гучніше, ніж завжди. Напевно, тоді і виникла ця вада у нашого синочка, бо інших причин лікарі не виявили», - каже мама хлопчика.

Батьки пригадують, що їх лякало народне формулювання патології - «заяча губа».

«Найбільше нас підтримували лікарі. Ми не хотіли, щоб нам давали поради «совєти», ми за сучасну інформацію від досвідчених лікарів», - каже Яна.

Операція пройшла успішно, лікарі виправили дефект губки, малюк гарно одужав і вже поїхав додому. Максим впевнено одужує, набирається сил, навчився усміхатися і радо це робить під час прогулянок.

«Максим нарешті їсть зі звичайної дитячої пляшечки, видно, що йому вона більше подобається. Ми чекали своє щастя 7 місяців, багато працювали, щоб допомогти йому статися», - ділиться матуся.

Читайте також