На півночі Рівненщини місцевий умілець виготовляє соснові коробки

У Володимирецькій територіальній громаді зберігаються та продовжують практикуватися народні ремесла, характерні для Північно-Західного Полісся.

Про це у фейсбук-спільноті «Володимиреччина культурна» пише Олег Босик.

"Нещодавно перебуваючи з робочою поїздкою на півночі громади, у селі Зелене, помітили імпровізований магазинчик біля дороги, підійшовши, зустрілися з Миколою Симоновичом Пасічником, народним умільцем, який виготовляє коробки з деревини сосни. Коробки використовують для різних цілей, для збирання грибів, ягід, при копанні картоплі", - зазначає авор допису.

Зі слів майстра, виготовленням коробок займається вже тривалий час, коробки виходять добротні та різного розміру. Купують вироби майстра, як місцеві мешканці так і жителі інших регіонів країни. Помандрували поліські ємкості у Херсонську, Київську, Волинську області, каже Микола Симонович. От тільки деревину для виготовлення коробок, все важче знаходити, бідкається майстер. Але поки є здоров’я та бажання працювати, та люди купують його вироби, умілець збирається продовжувати займатися цим ремеслом.

Читайте також